Ovsená kaša s jablkom a černicami

03.01.2015 17:18

Suroviny

  • 1/2 šálok ovsené vločky
  • 1/2 šálok mlieko
  • 1 ČL med
  • 1 ks menšie jablko
  • 1 PL šťava z citróna
  • 1/4 ČL mletá škorica
  • 1/4 ČL vanilková aróma
  • 1 PL javorový sirup
  • 1 hrsť vlašské orechy
  • 6 ks černice

Postup

Ovsené vločky zalejeme studeným mliekom, vmiešame med a misku zakryjeme. Takto namočené vločky necháme odležať v chladničke celú noc.Ráno jablko umyjeme, očistíme od jadrovníka a rozrežeme na mesiačiky. Ovsenú kašu vyberieme z chladničky. Rúru vyhrejeme na 220 °C.Kúsky jablka preložíme na plech alebo do keramickej misky, posypeme škoricou, polejeme javorovým sirupom, citrónovou šťavou a pokvapkáme vanilkovou arómou. Pečieme do zlatista.Na záver pridáme orechy a černice. Približne 5 minút dopečieme. Potom servírujeme.
 

Fotorecept: Ovsená kaša s jablkom a černicami