Ovsená kaša s jablkom a černicami
03.01.2015 17:18
Suroviny
-
1/2 šálok ovsené vločky
-
1/2 šálok mlieko
-
1 ČL med
-
1 ks menšie jablko
-
1 PL šťava z citróna
-
1/4 ČL mletá škorica
-
1/4 ČL vanilková aróma
-
1 PL javorový sirup
-
1 hrsť vlašské orechy
-
6 ks černice
Postup
Ovsené vločky zalejeme studeným mliekom, vmiešame med a misku zakryjeme. Takto namočené vločky necháme odležať v chladničke celú noc.Ráno jablko umyjeme, očistíme od jadrovníka a rozrežeme na mesiačiky. Ovsenú kašu vyberieme z chladničky. Rúru vyhrejeme na 220 °C.Kúsky jablka preložíme na plech alebo do keramickej misky, posypeme škoricou, polejeme javorovým sirupom, citrónovou šťavou a pokvapkáme vanilkovou arómou. Pečieme do zlatista.Na záver pridáme orechy a černice. Približne 5 minút dopečieme. Potom servírujeme.